Estetika

Hijaluronski dermalni fileri

Dermalni fileri u injektibilnom obliku sve su više popularni i prihvaćaju se kao metoda izbora među nekirurškim tehnikama koje daju odmah vidljive rezultate, a zadržavaju prirodan izgled i osobnost lica. Namijenjeni su korekciji bora, modeliranju i popunjavanju dubljih i/ili plićih kožnih uleknuća, za povećanje volumena usana te revitalizaciji kože.

Hijaluronska kiselina (HA) prirodni je sastojak naše kože. Odgovorna je za elastičnost, volumen i potpornu funkciju. Starenje je prirodan proces u kojem dolazi do smanjenja količine HA što dovodi do nastanka bora, odnosno nedostatka volumena. Hijaluronskim filerima jednostavno vraćamo taj prirodni sastojak u kožu i na taj način postižemo mladenačkiji izgled dajući koži volumen i revitalizaciju.

Botox-botulinum toxin tip A

Botox djeluje kroz relaksaciju mišića uz ograničavanje kontrakcije mimičnih mišića lica te tako sprječava stvaranje novih bora i produbljenje već postojećih bora na licu.

Djelovanje je privremeno te traje u prosjeku 6 mjeseci. Preporuča se za čeono područje, bočno područje očiju tzv. bore smijalice te područje između obrva tzv. bore mrštalice. Botox se aplicira tankom iglom u željeno mjesto koje se potom ne smije masirati niti pritiskati. Nakon zahvata ne preporuča se ležanje u razdoblju od 6-8 sati te izbjegavanje fizičkih aktivnosti prvih 24 sata. Efekti botoxa vidljivi su nakon 5-10 dana.