Tretman botoxom

Stres, godine, brige i vanjski učinci mogu doprinijeti stvaranju bora čak i kod mlađih osoba ali nakon tretmana botoxom bore na čelu, između očiju ili u području korijena nosa bit će vidljivo zaglađene. Tretman traje 10-tak minuta, praktički je bezbolan i ne ostavlja vidljive tragove u vidu crvenila tako da pacijent može normalno nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima.

Znate li kako se pripremiti za estetski tretman botoxom?

Razmišljate li o estetskom tretmanu botoxom, vjerojatno imate pitanja u vezi pripreme za tretman te oporavak. Sumirali smo odgovore na najčešća pitanja naših pacijenata te ih donosimo u obliku uputa prije tretmana botoxom (vrijedi i za druge estetske tretmane poput dermalnih filera i kemijskih pilinga):

 • Najmanje tjedan dana prije tretmana prestanite uzimati lijekove ili dodatke prehrani koji bi mogli povećati rizik od oticanja, krvarenja ili stvaranja podljeva. To su obično: aspirin, ibuprofen, ginko biloba, vitamin E, riblje ulje (omega 3), ginger ili češnjak.
 • 24 sata prije tretmana i nekoliko dana kasnije nemojte konzumirati alkohol.
 • Nemojte pušiti niti ići u solarij, oboje negativno utječe na promjene na koži poput pojave tamnih mrlja te usporavaju proces regeneracije i zacjeljivanja.

Kako njegovati kožu prije a kako nakon tretmana?

Kada govorimo o estetskim tretmanima, ne možemo izdvojiti jedan proizvod koji biste trebali dodati u vašu dnevnu rutinu njege ili ga pak izbaciti. Ipak, nekim ćemo pacijentima savjetovati posebnu njegu u cilju bržeg oporavka.
Najvažnije je da liječniku kod kojeg ste se odlučili raditi estetski tretman botoxom kažete što od lijekova i suplemenata uzimate kako bi vas mogao pravilno savjetovati.

Nakon tretmana

Botox je u estetsku medicinu uveden kao neinvazivan tretman za bore, ali ipak savjetujemo da se nakon tretmana držite ovih preporuka:

 • Nemojte konzumirati alkohol 24 sata nakon tretmana.
 • Odlazak u solarij ili saunu također neka pričekaju 3-4 dana.
 • Ne masirajte lice, ali pokušajte vježbati tretirane mišiće – što znači da se možete slobodno smijati, dapače.

I za kraj, tijekom više od 30 godine primjene u medicini nije zabilježena niti jedna ozbiljna alergijska reakcija na botox. Tretman botoxom, ako je izveden stručno, vrlo je siguran i nije trajan – on se u roku od 3 do 6 mjeseci metabolizira na mjestu injektiranja i ne širi se ostalim dijelovima tijela, zbog čega je potrebno ponoviti postupak.


Ako razmišljate o tretmanu botoxom, kontaktirajte dr.med.dent. Maju Krpan bez obaveze i rado će vas savjetovati.
Članica je Hrvatskog društva za estetiku lica te ima certifikat o sposobnosti za rad s hijaluronskim filerima i botoxom u estetici lica.

Obratite nam se s povjerenjem.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaša e-mail adresa (obavezno)

  Vaš telefon

  Predmet

  Vaša poruka

  GDPR

  Suglasan sam da moje osobne podatke koristite za kontaktiranje putem e-maila ili telefona u svrhu dogovora termina i daljnjih konzultacija vezanih uz moj upit.

  Vaše osobne podatke čuvat ćemo u skladu sa zakonom i našim Politikama privatnosti.