Ortodoncija

Lijep osmijeh i ravni zubi zahtjevi su koje sve veći broj pacijenata stavlja pred nas. Grana stomatologije koja je tome najviše posvećena je svakako ortodoncija. Ortodontske tehnike u današnje vrijeme se rapidno razvijaju pa je tako pred pacijente stavljen veliki broj terapijskih mogućnosti. Uz dobro poznate fiksne aparatiće koji su danas gotovo nevidljivi, ortodoncija je postala terapija izbora u svakoj životnoj dobi.

Invisalign

Klasični aparatići

Odaberite između klasičnog i samoligirajućeg sustava bravica

Više informacija
Invisalign

Nevidljivi aparatići

Invisalign potpuno nevidljiva vrsta ortodontske terapije.

Više informacija

Osim podjele na metalne i estetske bravice, u današnje vrijeme imamo i opciju izbora između konvencionalnih i takozvanih „samoligirajućih“. Kod takvih bravica nema žica koje iritiraju sluznicu ili gumenih ligatura koje zadržavaju naslage hrane, nego žičani luk pridržava klip, odnosno vratašca koja se otvaraju i zatvaraju. Zbog svojih mehaničkih svojstava, ove bravice smanjuju broj posjeta ordinaciji i skraćuju ukupnu dužinu trajanja terapije.

Jedna od sve popularnijih metoda za pacijente koji žele gotovo nevidljivu ortodonciju definitivno je Invisalign koji je razvijen u Americi. Terapija se izvodi pomoću plastičnih udlaga (15-40 po slučaju) koje su točno kompjuterski napravljene za pojedinog pacijenta. Udlage su prozirne i pacijent svaku nosi po dva tjedna, 24 sata i skida ju samo kada jede i pere zube. Svaka udlaga pomalo pomiče zube u željeni položaj, a pomak zuba određuje ortodont. Naime, nakon uzimanja otisaka, fotografiranja pacijenta i analize RTG snimaka, ortodont radi plan terapije kao i za svaku drugu ortodontsku tehniku, točno opisuje što želi, odnosno gdje da se koji zub pomakne. Otisak se šalje u Invisalign institut gdje se napravi 3D digitalni model i kompjuterski pomiču zubi u pozicije koje im je ortodont naveo te za svaki pomak rade novu udlagu. Ove pomake ortodont ponovo prekontrolira i daje dopuštenje za izradu udlaga ili radi korekcije. Pacijent može točno vidjeti kako se zubi pomiču i kakav rezultat bi trebao biti.

Lijep osmijeh i ravni zubi zahtjevi su koje sve veći broj pacijenata stavlja pred nas. Grana stomatologije koja je tome najviše posvećena je svakako ortodoncija. Ortodontske tehnike u današnje vrijeme se rapidno razvijaju pa je tako pred pacijente stavljen veliki broj terapijskih mogućnosti.

Slučaj pacijentice s hipodoncijom

odnosno nedostatkom trajnih gornjih dvojki rješen u suradnji ortodontice i kirurga. Nakon ortodontske terapije ugrađeni su implantati obostrano na mjestu dvojki.

Kontaktirajte nas
i dogovorite svoj termin već danas!