Dermalni fileri – nekirurška metoda pomlađivanja lica

Zanima vas kako djeluju dermalni fileri? Koliko dugo traje njihov efekt? I kako odlučiti između njih ili botoxa? Ili pak razmišljate o kombinaciji?
Na pravom ste mjestu da dobijete odgovore na svoja pitanja i donesete pravu odluku o estetskom tretmanu najboljem za vas.

Što rade dermalni fileri?

Dermalni fileri mogu se koristiti za poboljšanje različitih stanja kože povezanih uz starenje lica, uključujući:
– Podizanje upalih obraza kako bi se naglasio njihov oblik i vratio mladenački izgled.
– Dodavanje volumena i zaglađivanje dubokih bora koje idu od nosa do usnice (nazolabijalne bore).
– Zaglađivanje ožiljaka koji su posljedica npr. akni ili kozica (varičele).
– Povećanje tankih usana i zaglađivanje bora između nosa i gornje usnice (pušačke bore).

Kako rade dermalni fileri
i po čemu se razlikuju od botoxa?

Fileri se proizvode biotehnološkim postupkom, u laboratorijskim uvjetima, a u tijelu se razgrađuju na prirodan način te nestaju kad se u potpunosti resorbiraju.
Imaju izgled prozirnog gela koji se pomoću injekcije aplicira u željeno mjesto, tretman traje 15-20 minuta i pacijent može mirno nastaviti s dnevnim aktivnostima, jer nije bilo potrebe za klasičnom anestezijom niti ima ranu o kojoj treba voditi brigu. Trajanje rezultata varira, ali učinak tretmana kreće se u rasponu od 12 do 18 mjeseci, kada je po želji potrebno ponoviti tretman.
Iako se i fileri i botox apliciraju pomoću injekcije, botox se obično koristi za područje čela te oko očiju kako bi se spriječili pokreti mišića koji uzrokuju bore. Fileri popunjavaju i zaglađuju kožu, a botox umrtvljuje mišić – budući da rade na različite načine, mnogi se odlučuju za kombinaciju obje procedure u cilju postizanja mladolikog izgleda lica.

Kada se odlučiti za dermalne filere?

Ni najbolja krema ne može zaustaviti prirodan proces promjena izgleda kože (iako svakako doprinosi usporavanju tog procesa) koji su posljedica starenja, rada mišića lica, mršavljenja odnosno gubitka masnog tkiva, gravitacije i utjecaja sunčevih zraka. Nema sumnje da fileri mogu pomoći zagladiti duboke bore i koži dati nježniji, mladoliki izgled.

Ni najbolja krema ne može zaustaviti prirodan proces promjena izgleda kože, ali nema sumnje da fileri mogu pomoći zagladiti duboke bore i koži dati nježniji, mladoliki izgled.


Ako razmišljate o dermalnim filerima, kontaktirajte dr.med.dent. Maju Krpan bez obaveze i rado će vas savjetovati.
Članica je Hrvatskog društva za estetiku lica te ima certifikat o sposobnosti za rad s hijaluronskim filerima i botoxom u estetici lica.

Obratite nam se s povjerenjem.

  Vaše ime (obavezno)

  Vaša e-mail adresa (obavezno)

  Vaš telefon

  Predmet

  Vaša poruka

  GDPR

  Suglasan sam da moje osobne podatke koristite za kontaktiranje putem e-maila ili telefona u svrhu dogovora termina i daljnjih konzultacija vezanih uz moj upit.

  Vaše osobne podatke čuvat ćemo u skladu sa zakonom i našim Politikama privatnosti.