Zašto je dobro da članovi obitelji posjećuju istog zubara?

Danas se u svijetu oglašava oko 22 milijuna obiteljskih ordinacija. Kako u tom moru dentalnih praksi odabrati onu pravu za sebe i svoju obitelj? Odaberite prema stručnostirecenzijama s Googlea i društvenih mreža, ali prije svega, prema preporukama iz prve ruke – od obitelji, prijatelja i poznanika. Preporuke su još uvijek najbolja potvrda kvalitete rada ordinacije dentalne medicine. Obiteljski stomatolog igra vrlo važnu ulogu u brizi za oralno zdravlje svojih pacijenata. 

Imate li svog stalnog stomatologa ili često mijenjate ordinaciju? Naša je preporuka da, kada jednom pronađete stomatologa s čijim ste radom i odnosom zadovoljni, više ne eksperimentirate. Iz iskustva znamo da je nezahvalno i teško popravljati završene ili nastavljati nedovršene radove kolega stomatologa, koji su započeli terapiju. Isto tako, ako imate obitelj, naš je savjet da svi članovi obitelji posjećuju istog stomatologa.

Više je razloga zašto je dobro da jedna obitelj ima svogzubara. Evo, koji su to razlozi!

Zajednički obiteljski stomatolog vrlo dobro poznaje sve članove obitelji.

U našu ordinaciju dolaze sve generacije mnogobrojnih zagrebačkih obitelji i to se pokazalo kao velika prednost za pacijente. Prvo su nam počeli dolaziti djedovi i bake dok su bili nešto mlađi, a potom su, zadovoljni našim odnosom i kvalitetom rada, počeli dovoditi svoju djecu. S djecom smo imali nešto drugačiji pristup, mnogo ležerniji, kako bi se mogla opustiti. Uspjeli smo pridobiti njihovo povjerenje. Prihvatili su nas kao osobe koje im žele dobro i čine sve kako bi ih riješile bola i sanirale karijes. Danas su ta djeca odrasli ljudi, roditelji koji nam dovode svoju djecu. Naši liječnici u pravom smislu riječi opravdavaju status obiteljskog stomatologa brojnih zagrebačkih obitelji.

Povjerenje koje se gradi dugi niz godina.

U odnosu liječnika i pacijenta, pa tako i liječnika dentalne medicine i njegovih pacijenata, najvažnije je povjerenje. Ono se ne događa preko noći. Potrebno je više dolazaka da bi se izgradio odnos pun povjerenja. Pacijent na temelju jednog posjeta obično stječe prvi dojam, koji, naravno, nije ništa manje važan. No obično je tada još pod utjecajem straha ili nelagode od odlaska zubaru. Kada se terapija uspješno privede kraju, osjeća olakšanje i shvaća da je tijekom terapije razviopovjerenje prema svom zubaru. Ako se taj odnos njeguje tako da svaki puta stomatolog razgovara s pacijentom, ne samo o njegovim dentalnim problemima, već ga nastoji opustiti pričanjem o nekim ležernijim temama, pacijent se osjeća ugodnije. Kad se negdje osjećamo ugodno, tamo se i vraćamo.

Dijete uz vas stječe dobre navike.

Dijete najviše upija, uči od roditelja i ostalih ukućana. Ako mu pokažete svojim primjerom da redovito posjećujete stomatologa, čistite zubni kamenac u ordinaciji te popravljate zube bez straha jer imate apsolutno povjerenje u svog stomatologa, i ono će razviti zdrav odnos prema njemu. Onome kome vi vjerujete i vaše dijete će lakše dati svoje povjerenje, nego nekom stomatologu kojeg vidi prvi put ili kod kojeg roditelj nikada nije bio. 

Preporuka je da dođete s djetetom u ordinaciju kada nema nikakvih problema. Pozovite ga da vam bude pratnja. Uvest ćemo ga u ordinaciju i igrajući se s njim upoznati ga sa svijetom bijelih kuta, dentalnim instrumentima i uređajima na zabavan način. Zadobit ćemo djetetovo povjerenje, pa kada prvi put bude trebalo sjesti na zubarski stolac kao pacijent, neće biti problema.

Obiteljski stomatolog poznaje anamnezu svih članova obitelji.

Jedna od prednosti obiteljskih stomatologa jest poznavanje obiteljske anamneze pacijenta. To je vrlo važno ako pacijent boluje od neke nasljedne bolesti koja se može reflektirati na oralno zdravlje. Zajednički obiteljski stomatolog vodikartoteku svih članova obitelji i za svakoga ima upisanu obiteljsku i osobnu anamnezu. 

U slučaju nekih ortodontskih ili drugih dentalnih anomalija, koje se pokažu kao nasljedne, može uputiti pacijenta na daljnju obradu. U popratnom pismu specijalistu navest će sve što je saznao iz obiteljske anamneze, a relevantno je za planiranje terapije. Specijalist na taj način može predlagati optimalan plan terapije i propisati lijekove koji neće dodatno narušiti zdravlje pacijenta.

Specijalizacija iz obiteljske stomatologije.

Po dobivanju diplome i licence svaki stomatolog može započeti raditi kao primarni, obiteljski stomatolog. No danas postoji i specijalizacija iz obiteljske stomatologije. Naime, pokazala se potreba za dodatnim produbljivanjem znanja i vještina zbog stalnog napretka tehnologije i razvoja novih metoda te novih saznanja i otkrića u području stomatologije. Ova je specijalizacija namijenjena stomatolozima koji žele liječenju pacijenata pristupiti na holistički način, ne sagledavajući problem samo kroz prizmu pacijentovih dentalnih poteškoća, već i kroz mnogo širi aspekt životnih okolnosti njega i njegove obitelji.

Od 1994. godine stomatolozi u Hrvatskoj mogu upisati ovu specijalizaciju, a njezin program osmišljen je kako bi, po završetku, obiteljski stomatolog mogao svojim pacijentima omogućiti i pružiti najbolju moguću i najraznovrsniju skrb. Obiteljski stomatolog na ovoj specijalizaciji usavršava se u:stomatološkoj protetici (8 mjeseci), endodonciji i restaurativnoj stomatologiji (6 mjeseci), parodontologiji (4 mjeseca), pedodonciji tj. dječjoj stomatologiji, oralnoj kirurgiji i ortodonciji (3 mjeseca) te maksilofacijalnoj kirurgiji (1 mjesec). 

Tako široko i produbljeno znanje osigurava kvalitetnije liječenje i uljepšavanje osmijeha za sve generacije pacijenata.

Zajednički dolazak i odlazak iz ordinacije.

Vaš obiteljski stomatolog nastojat će vas naručiti isti dan kada i vaše dijete, supruga, suprugu ili oca i majku, kako ne biste morali nepotrebno dodatno trošiti vrijeme i novac za benzin ili tramvajsku/autobusnu kartu. Pacijentima je takoznatno lakše organizirati svoje vrijeme kao i vrijeme ostalih članova obitelji. Znamo koliku važnost danas igra vrijeme u životima ljudi, pa vam u Ordinaciji dr. Leušić Temmernastojimo maksimalno olakšati, naručujući vas kad i ostale članove obitelji, kako biste mogli doći i otići zajedno. Kad god je to moguće, nastojimo se prilagoditi vašim potrebama i zahtjevima.

Obiteljski paket po povoljnoj cijeni.

Obiteljski stomatolog nagrađuje vjernost svojih pacijenatatako da u svojoj ponudi usluga ima povoljne pakete namijenjene za obitelji koje ga posjećuju. U paketima se nalaze raznovrsne usluge koje članovi obitelji po potrebi mogu koristiti. Tako smo i u našoj ordinaciji pripremili za svoje vjerne pacijente OBITELJSKI PAKET, koji objedinjuje uobičajene dentalne usluge za sve članove obitelji tijekom godine:

• 4 prva pregleda

• 4 čišćenja zubnog kamenca, poliranja i pjeskarenja

• 4 plombe

• 2 liječenja korijenskih kanala

• savjetovanje s doktorom izvan termina

• evidencija i podsjetnik na preglede.

Jedan od benefita „Obiteljskog paketa jest prednost pri naručivanju osoba kojima je paket namijenjen. Ovaj je paket najisplativija opcija profesionalne brige o oralnom zdravlju cijele obitelji jer možete uštedjeti 238,90 eura ili 1.800 kn, što je povoljnije za 40 %, nego kada biste svaku uslugu plaćali zasebno u pojedinačnim dolascima.

Obiteljski stomatolog u Ordinaciji dentalne medicine Jelka Leušić Temmer, dr. med. dent.

Ordinacija dentalne medicine Jelka Leušić Temmer, dr.med.dent. privatna je stomatološka ordinacija s više od 20 godina iskustvaPosjetite nas i prepustite brigu o osmijehu svih članova najuže obitelji  u ruke iskusnih obiteljskih stomatologa. Uz naš obiteljski paket dobit ćete kvalitetnu uslugu po pristupačnoj cijeni za sve članove svoje obitelji

Nema ništa vrjednije od zdravog i sretnog osmijeha vaših najbližih.