Oralna kirurgija

U suvremenoj stomatologiji, uz mostove, jedan od vodećih načina nadomještanja jednog ili više zuba svakako je implantologija. Ugradnjom vrhunskih implantata i estetskih keramičkih krunica pacijentu vraćamo potpunu funkcionalnost, ali i predivan osmijeh. Zubni implantat predstavlja najbolje dugoročno rješenje u slučajevima gubitka jednog ili više zuba. Izgubljeni zub treba se nadomjestiti, a terapija implantatima je praktično, dugotrajno, funkcionalno i estetsko rješenje. Implantat se kirurški ugrađuje u kost pod lokalnom anestezijom. Sam postupak je brzo gotov i potpuno bezbolan. Nakon ugradnje implantata u kost, slijedi razdoblje od 3 do 6 mjeseci tijekom kojeg implantat srasta s kosti. Nakon ovog razdoblja pristupa se konačnoj izradi protetske nadogradnje na implantatu koja u potpunosti zamjenjuje prirodni zub.

Pacijentima kojima nedostaje više zubi, ugradnja implantata i sukladno tome izrada semicirkularnog mosta pruža mogućnost da dobiju odgovarajuću terapiju. Implantati za jedan takav rad ugrađuju se nakon pregleda i planiranja sukladno stanju i strukturi kosti u čeljusti, a klijent po završetku ovakvog jednog rada ima osjećaj kao da ponovno ima svoje prirodne zube.

S druge strane, u mogućnosti smo i bezubim pacijentima ponuditi odgovarajuće i optimalno rješenje kako bi im vratili žvačnu, fonetsku kao i estetsko-fizionomsku funkciju. Ponekad posljedice dugotrajne bezubosti, posebice one nesanirane, mogu dovesti do značajne resorpcije kosti, odnosno nedostatka koštanog grebena. Upravo je to uzrok značajno narušene stabilnosti proteze na njenom ležištu. Terapijom potpune bezubosti pokrovnim protezama na implantatima umanjuju se problemi i rizici koji se javljaju kod nosioca potpunih proteza. Raspored i količina samih implantata ovise o stanju kosti, a najčešće se ugrađuju četiri u gornju te dva ili četiri u donju čeljust.

U suvremenoj stomatologiji jedan od vodećih načina nadomještanja jednog ili više zuba svakako je implantologija. Ugradnjom vrhunskih implantata i estetskih keramičkih krunica pacijentu vraćamo potpunu funkcionalnost, ali i predivan osmijeh.

Prikaz ugradnje implantata u području fronte

Ugradnja implantata traje svega 20 minuta, radi se pod lokalnom anestezijom, nakon čega se čeka oseointegracija, odnosno učvršćivanje implantata u kosti 3-6 mjeseci, a za to vrijeme pacijent nosi privremeno rješenje koje zadovoljava estetiku.

Kontaktirajte nas
i dogovorite svoj termin već danas!